Σελίδες

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ιστορία της Θράκης - Κουρτίδης Κωνσταντίνος


Ο Κουρτίδης, από το 1912 αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό για να συγγράψει την "Ιστορία της Θράκης". Ολόκληρα μπαούλα καταλαμβάνουν οι σημειώσεις του. Η συγγραφή της ιστορίας της Θράκης είναι γι' αυτόν ένα έργο κατ' εξοχήν πατριωτικό πού εξυπηρετεί συνάμα την ιστορική αλήθεια. Ο πρώτος τόμος εκδίδεται το 1932. Είναι ένας τόμος 422 σελίδων. Έργο κολοσσιαίο σε αξία, πρώτο στο είδος του για τη Θράκη. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης κ. Μανόλης Κριαράς το σχολιάζει ως εξής: "Ο κ. Κουρτίδης είναι αξιέπαινος γιατί με εξαιρετική αγάπη κι' εργατικότητα φρόντισε να συγκέντρωση στο βιβλίο του το κάθε τι πού από ξένους ή δικούς μας, παλιότερους ή νεώτερους γράφτηκε για τη Θράκη, χωρίς να περιφρονήσει πολλές φορές ούτε την παραμικρότερη λεπτομέρεια". Για το βιβλίο αυτό ο Κουρτίδης πήρε "ευφημοτάτην μνείαν" από τον Σύλλογο προς ενθάρρυνση των Ελληνικών Σπουδών του Παρισιού. Πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία είναι το υλικό του. Υπάρχουν κεφάλαια για τα Θρακικά Έθνη, τα Όρια και τη φύση της Θράκης, την καταγωγή των Θρακών, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό των Θρακών και τον χαρακτήρα τους. Δυστυχώς το βιβλίο αυτό το τόσο χρήσιμο για τον τόπο μας, δεν το ξέρουν οι Έλληνες, αφού από το υλικό της ιστορίας του Κουρτίδη, τίποτε δεν καταχωρείται στα σχολικά μας βιβλία για να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα την ιστορία της Θράκης.

5 σχόλια:

THEPOS είπε...

Για να κατεβάσεις το βιβλίο πρέπει να πληρώσεις συνδρομή.Τελικά το προσφέρεις ή το πουλάς το βιβλίο;
Πες από την αρχή πουλάω βιβλία να μην παιδεύομαι να το κατεβάσω

Unknown είπε...

theros βιαζεσαι να βγαζεις συμπερασματα!κ να πεις τον κακο τον λογο!! δεν πειραζει ομως εσυ να εισαι καλα!! φυσικα κ ειναι free το κατεβασμα απλα εσυ εκανες λαθος στον τροπο που πηγες να το κατεβασεις απο rapidshare.... επελεξε free user ..

THEPOS είπε...

Επέλεξα free user αλλά μου είπε ότι δεν λειτουργεί και πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσω. Αν λοιπόν σας έχουν πει ότι υπάρχει και free downloanding είναι ψέμα.Το έχω τσεκάρει και σε άλλο site. Άρα μάλλον είσαι θύμα παρεξήγησης μια και δεν είναι αυτός ο σκοπός σου και θα σε παρακαλέσω επειδή με ενδιαφέρει το θέμα να μου πεις πως μπορώ να το κατεβάσω. Ειλικρινά δεν ήθελα να σε προσβάλλω αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω προσφορές που πρέπει να πληρώσω στο τέλος. Λυπάμαι αν σε προσέβαλα και σου ζητώ συγνώμη.
Πάντως δες το το θέμα γιατί εκθέτει εσένα.
Φιλικά thepos

THEPOS είπε...

το προηγούμενο σχόλιό μου ήταν αυτό που σου είχα στείλει αλλά δεν έλαβα απάντηση.
Σήμερα λοιπόν ξαναμπαίνοντας στο αξιόλογο ομολογουμένως μπλογκ σου δοκίμασα πάλι την τύχη μου και προσπάθησα να κατεβάσω το εν λόγω βιβλίο.
Πράγματι τα κατάφερα αλλά η χαρά μου κράτησε λίγο γιατί στην συνέχεια διαπίστωσα ότι δεν ανοίγει.
Αν μπορείς να με βοηθήσεις κάπως θα σε παρακαλούσα για το πως θα λύσω τον γρίφο αυτό

Unknown είπε...

theros ειδες λοιπον οτι εφοσον εκανες σωστα την διαδικασια κ περιμενες ως free user 48 δευτερολεπτα σε αφησε να κατεβασεις το αρχειο ΔΩΡΕΑΝ..αρα η συγκεκριμενη προσφορα ηταν οντως ΔΩΡΕΑΝ κ οντως προσφορα.. :)τωρα μου γραφεις οτι δεν ανοιγει το αρχειο..το βιβλιο ειναι σε φακελο σε μορφη rar συμπιεσμένο δλδ κ εσυ απλα πρεπει να κανεις την αποσυμπιεση να το ξεζιπαρεις..φυσικα κ ανοιγει κανονικα..αν εχεις προβλημα..μου γραφεις..καλη επιτυχια:)