Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Μόραλη



Ένα δυναμικό pop album με ατμοσφαιρική ερωτική διάθεση (βασισμένο σε μελωδικές ροκ φόρμες και στο στοιχείο της σολιστικής ηλεκτρικής κιθάρας). Έτσι χαρακτηρίζει ο Χρήστος Μόραλης το πρώτο του album που φέρει ως τίτλο το όνομά του...

11 τραγούδια, 43 λεπτά και 40 δεύτερα... 11 μικρές ιστορίες γεμάτες κινηματογραφικές εικόνες. Μουσικά, εξελίσσονται κυρίως μέσα από pop ή pop & rock φόρμες, με έντονα ρυθμικά μέρη κι εκφραστικά σόλο κιθάρας. 11 κομμάτια με φρέσκο ήχο και στυλ, σε στίχους των Άρη Κλεισούρα, Σάννυ Μπαλτζή, Νίκου Κεραμίδα και Νίκου Παρασύρη και σε μουσική των Άρη Κλεισούρα, Δημήτρη Αγγελίδη και Χρήστου Μόραλη.

Ο Χρήστος Μόραλης μπορεί να είναι το νέο πρόσωπο στην pop σκηνή της χώρας, το μουσικό του ταξίδι όμως ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Παίζοντας αρχικά με αυτοσχέδια όργανα κι αργότερα με την ηλεκτρική κιθάρα, γράφοντας μουσική και παίρνοντας μέρος και διακρίσεις σε φεστιβάλ pop & rock, ζώντας στην Ιταλία και στην Αγγλία – από όπου και οι μουσικές επιρροές του, που σε αυτό το ντεμπούτο album έχουν αφήσει με ένα μοναδικό τρόπο το μουσικό τους στίγμα...

Από το πρώτο κιόλας τραγούδι και προάγγελο του δίσκου του, που παίζεται δυνατά στα ραδιόφωνα, ένα κομμάτι γεμάτο ενέργεια, με τίτλο «Όνειρο κακό»... Ως την ξεχωριστή «Όμορφη νύχτα» και το ατμοσφαιρικό ντουέτο με την Τερέζα που μας εκπλήσσει με την αμεσότητά του τόσο στον στίχο όσο και στη μουσική. Ή τη διασκευή ενός πολύ δυνατού κομματιού των Dream Sequence, του “Outside looking in”, που ερμηνεύει ο Χρήστος με τίτλο, «Όσο μακριά τόσο κοντά».

Αυτή είναι η αίσθηση του δίσκου. Μια ιστορία σε άσπρο-μαύρο, γεμάτη ενέργεια, ρυθμό, ένταση και συναίσθημα, με τη φωνή του Χρήστου Μόραλη.
www.music.net.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: