Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Διαλέγεις δήμαρχο κι όχι παντόφλα για την παραλία...Όταν επιλέγεις δήμαρχο, μην συμβιβάζεσαι. Τίποτα λιγότερο από το άριστος δεν πρέπει να σε ικανοποιεί.

Αν αντιληφθείς οποιαδήποτε αδυναμία σε κάποιον υποψήφιο δήμαρχο, μην ελπίζεις ότι αυτή θα διορθωθεί όταν τα αυτός βρεθεί στην εξουσία. Αντίθετα, θα πολλαπλασιαστεί.

Αν κάποιος είναι υποκριτής, κρυψίνους, αυταρχικός, μη συνεργάσιμος, αλαζόνας, εγωκεντρικός, ξερόλας, θα εξακολουθήσει να είναι τέτοιος και μετά, και το πιθανότερο είναι να γίνει χειρότερος.

Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει από μόνος του. Δίπλα του και γύρω του θα έχει συνεργάτες. Μπορείς να βγάλεις ένα σωρό συμπεράσματα από τους συνεργάτες που κάποιος επέλεξε.

Αν είναι άβουλοι και κόλακες, έχεις να κάνεις με κάποιον δήμαρχο ο οποίος δεν ανέχεται την κριτική και κυβερνά αυταρχικά και δικτατορικά.

Αν ο καθένας έχει ανεξάρτητη πορεία από τους άλλους, τότε ο υποψήφιος δήμαρχος είναι αδύναμος και ανίκανος να κυβερνήσει.

Αν ανάμεσά τους υπάρχουν απατεώνες τότε ή και ο υποψήφιος δήμαρχος είναι απατεώνας ή δεν ξέρει να διαλέγει συνεργάτες...»

Ο σωστός δήμαρχος επιλέγει άριστους συνεργάτες οι οποίοι διατηρούν την ανεξαρτησία τους άλλα ξέρουν να εργάζονται υπέρ του κοινού σκοπού. Είναι αφοσιωμένοι αλλά δεν είναι δουλοπρεπείς. Μιλούν ελεύθερα, λένε την άποψή τους γιατί γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος γνωρίζει να ακούει και αποζητά την κριτική.

Ο σωστός δήμαρχος ακούει.

Ο σωστός δήμαρχος θα ζητήσει να μάθει την άποψη όλων πριν αποφασίσει να κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο.

Ο σωστός δήμαρχος σχεδιάζει σε βάθος χρόνου και σε εύρος επιδράσεων. Δεν λειτουργεί αποσπασματικά ή με κριτήριο την επικαιρότητα.

Ο σωστός δήμαρχος συμμετέχει σε μεγαλύτερες συμμαχίες αλλά δεν καθοδηγείτε από αυτές.

Ο σωστός δήμαρχος αγαπά τον τόπο του.

Ο σωστός δήμαρχος αγαπά την εργασία.

Ο σωστός δήμαρχος αγαπά την διαφάνεια.

Ο σωστός δήμαρχος επιδιώκει τον έλεγχο.

Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από το άριστο! Κλείστε την πόρτα στον κάθε μέτριο που αναζητά την καταξίωση μέσα από την ψήφο σας.

Ο φίλος, ο συνάδελφος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας είναι καλός για μια παρτίδα τάβλι, ίσως καλύτερος για μια γύρα τσίπουρα, είναι όμως σε θέση να κυβερνήσει;

Σκέψου το…
ΠΗΓΗ: pantelismitsiou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: