Σελίδες

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Ιδέες και προτάσεις που μπορούν να γίνουν με υλικά που έχουμε σπίτι μας και με μικρό κόστος

Αγιοβασιλιάτικοι σάκοι
Mια ιδέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι να στολίσετε το σπίτι σας με αυτούς του όμορφους μεγάλους κόκκινους σάκους του Αι Βασίλη ίσως να έχετε κάποιους από άλλη χρονιά ή μπορείτε να τους φτιάξετε κ μόνοι σας ή κ να τους βρείτε σε χαμηλή τιμή σε διάφορα. Κάποιους από αυτούς μπορείτε να τους γεμίσετε με δωράκια, ενώ κάποιους άλλους απλώς να γεμίσετε με παλιές εφημερίδες. Είναι σίγουρο ότι τα παιδία σας θα τους λατρέψουν

Κουκουνάρια
Μια άλλη φτηνή λύση είναι τα κουκουνάρια που μπορείτε να βάψετε με σπρέι σε διάφορα χρώματα και καρύδια και έτσι να κάνετε μια καλή σύνθεση για να στολίσετε τα γιορτινά σας τραπέζια ή να τα δέσετε με μία όμορφη κορδέλα και να τα κρεμάσετε στις γλάστρες σας , στα παράθυρα, στο τζάκι .


Φέτες Πορτοκάλι
Κόψτε φετούλες από ένα πορτοκάλι λεπτές κ ψήστε τες στον φούρνο μπορείτε μετά να κάνετε μια τρυπούλα κ να περάσετε μια κορδέλα για να γίνουν στολίδια για το δέντρο που θα μοσχομυρίσουν κ το περιβάλλον σας ή να τα δέσετε με λίγα κλαδάκια κανέλλας κ να βάλετε σε μια μεγάλη πιατέλα


Στολίστε με χριστουγεννιάτικες κάρτες
Δεν έχετε τι να κάνετε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες, που έχετε με τον καιρό μαζέψει, αλλά δε θέλετε να τις πετάξετε; Στολίστε με αυτές το δέντρο αλλά και όλο το σπίτι.
Μπορείτε να τις τοποθετήσετε μόνες τους, ολόκληρες ή κομμένες στο σχήμα, που θέλετε, μαζί με λαμπάκια και χρωματιστές κορδέλες, για να δώσετε μια διαφορετική χαρούμενη και γιορτινή νότα στο σπίτι σας.
Το δέντρο με τις κάρτες είναι μία πολύ καλή ιδέα να διακοσμήσετε το γραφείο σας, ενώ για μικρότερους χώρους, μπορείτε να στολίσετε ένα μικρό δεντράκι με γιορτινές καρτούλες δώρων.


Tα κλειδιά της ευτυχίας μια πολύ όμορφη ιδέα κ πρωτότυπη που βρήκα στο site της ert.gr





Θα χρειαστείτε:


* Μερικά παλαιάς κοπής κλειδιά

* Κόλλα

* Χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα

* Μπογιές σε διάφορα εορταστικά χρώματα (χρυσό, ασημί, κόκκινο, πράσινο κτλ)

* Λεπτές κορδέλες ή κορδόνια


Σε πολλά σπίτια, μπορεί κανείς να βρει άχρηστα κλειδιά, παλαιάς κοπής, που κλείδωναν ντουλάπες ή εσωτερικές πόρτες, αλλά που σήμερα πλέον κανείς δε χρησιμοποιεί. Τα κλειδιά αυτά μένουν συνήθως ξεχασμένα στο ντουλάπι με τα εργαλεία ή την αποθήκη. Κι όμως, τα αντικείμενα αυτά θα μπορούσαν πανεύκολα να μεταμορφωθούν στα κλειδιά, που θα μας ανοίξουν την πόρτα της ευτυχίας του Νέου Χρόνου.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το πιο δύσκολο για την κατασκευή αυτή είναι να βρείτε πού τα έχετε βάλει. Μετά, όλα τα άλλα είναι πανεύκολα! Βάζετε στα κλειδιά κόλλα, με τη βοήθεια ενός πινέλου, και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο όπου έχετε βάλει χρυσόσκονη. Με ένα τσιμπιδάκι γυρίζετε το κλειδί και από την άλλη μεριά και το αφήνετε να στεγνώσει, μέσα στο πιάτο για να μη γεμίσετε παντού χρυσόσκονη.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να βάψετε τα κλειδιά χρυσά ή ασημένια και, αφού στεγνώσουν, να τους περάσετε μια κόκκινη κορδέλα, ένα φιόγκο ή μία φούντα.

Μπορείτε, ακόμη, να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο και μικρά λουκετάκια (από βαλίτσες ή παιδικά ημερολόγια), που δε χρησιμοποιούνται.

Κρεμάστε τα στο δέντρο ή όπου αλλού θέλετε και ευχηθείτε να ανοίξουν για εσάς τις πόρτες της τύχης και της ευτυχίας για το 2011


Tip:

Εάν δεν έχετε τέτοια κλειδιά, μπορείτε να τα αγοράσετε από παλαιοπωλεία.



Καλη επιτυχία και καλές γιορτές!!!

7 σχόλια:

http://3el-lifecoaching.blogspot.com είπε...

Τι φανταστικές ιδέες είναι αυτές;;;
μέ τα κλειδιά ενθουσιάστηκα γιατί έψαχνα να κάνω κάτι με γούρι πες
ή να δώσω δωράκια εύκολα και χαριτωμένα.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mia maria είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!

eleni είπε...

Όμορφες,απλές και οικονομικές οι ιδέες σου για στολισμό!
Στα κλειδάκια στάθηκα ιδιαίτερα,μου άρεσαν πολύ!
Έχω διάφορα παλιά κλειδιά, ανοίγουν κάποια παλιά έπιπλα στο πατρικό μου,αλλιώς αμέσως θα τα έφτιαχνα.
Φιλιά!

Με υγεία και χαρά να περάσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ!!!

Unknown είπε...

σας ευχαριστω για τα σχολια σας..ευχομαι καλες γιορτες σε ολους

Rena είπε...

Ωραία η ιδέα σου!!!
Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!

Unknown είπε...

καλα χριστουγεννα ρενα